Reacties


Client,

Een leven lang onrust, onderzoeken, psychologen en soms nog steeds het gevoel dat je een eenling bent en niet wordt begrepen door je omgeving.
En het belangrijkste, dat ik mezelf niet altijd begreep.
Halverwege 2020 wist ik het niet even meer, deels door de corona, maar ook door zwarte gaten in mijn geheugen. Hoe nu verder.

Via een vriendin hoorde ik van Ramon. Zij heeft veel baat gehad bij Ramon met sessies EMDR. Zodoende ben ik afgelopen september zelf bij Ramon terecht gekomen. En hoe fijn!
Na een half jaar sessies, waarvan een aantal met EMDR, heb ik meer rust en inzichten in mijn patronen. Kan ik beter afstand nemen van wat is geweest en waar ik geen invloed op heb. Sta steviger en heb meer zelfvertrouwen. Ik ben meer mezelf geworden en vind mezelf steeds leuker.
Dit proces gaat nu alleen verder, maar ik kan je altijd bellen/mailen voor een afspraak wanneer ik dat nodig vind.

Ik heb je ervaren als een warm en open mens, laagdrempelig en relativerend daar waar nodig. Empathisch maar toch met genoeg afstand om zo de flarden van mijn verhaal te ontrafelen tot heldere gedachten.
Heel erg bedankt Ramon.

E.


Client,

Ik heb de gesprekken met Ramon ervaren als prettig en heel toegankelijk. Praten ging vanzelf. Hij heeft me inzichten gegeven over mijn manier van denken en voelen en waar het vandaan komt. Hij liet me inzien dat ik blij mag zijn met mezelf en achter mijn keuzes mag gaan staan. Vooral het vertrouwen hebben in mezelf en weten dat ik het goed doe. Dat geeft me ook weer vertrouwen in de toekomst. Die bevestiging had ik blijkbaar toch echt nodig.

Nogmaals dank Ramon. Mocht ik in de toekomst een vraagstuk hebben, dan weet ik je zeker te vinden.

R.


Cliënt,

Ik heb Ramon mogen ervaren als een hele goede en fijne therapeut. En dat is niet iets wat zomaar overal te vinden is weet ik uit ervaring. Je bent een bijzonder mens! Je lijkt haarfijn aan te voelen waar de pijn zit. Door samen daar naar te kijken kreeg ik inzicht in wat er onder die pijn zat, zoadat ik mijn gevoel beter leerde begrijpen en doorvoelen. Dat gaf me ruimte en inzicht, waardoor ik betere keuzes kon maken. Je confronteert op de juiste wijze, met een soort zachtheid die niet ontziet maar ook met humor. Je komt authentiek op mij over, wat mij uitnodigt om ook mijzelf te zijn en laten zien. Je staat op een mooie manier heel gelijkwaardig in het contact; je bent therapeut en leidt het gesprek, maar laat mij in mijn kracht.Je was een steun en gids voor me in een moeilijke tijd. En zo leuk hoe je blij voor me was met de stappen die ik zette. Nogmaals bedankt voor alles!

Y.


Cliënt,

Ramon is een fijne sparringscoach die je helpt om losse puzzelstukjes meer op hun plek te schuiven. Hij leert je de verbanden En patronen van je doen en laten te zien. Tevens laat hij ook een kant van jezelf naar boven komen die je daadwerkelijk bent! Dit alles maakt je als persoon weer meer krachtig.
Dank Ramon voor dit extra inzicht!

J.


Cliënt,

Ik wilde graag snel inzicht en verwerking wat voor mij als een “probleem” ervaren werd. Dat is voor mij dan ook zeker de ervaring geweest bij Ramon. Wat ook heel fijn is, je kan snel terecht bij hem. Maar het belangrijkste voor mij was zijn openheid tijdens het begeleiden, heel gelijkwaardig, waarin hij toch professioneel de regie had. Ik ben zeer kritisch wat de professionele houding en begeleiding betreft ( is soms ook lastig voor me). Maar bij Ramon had ik hier snel vertrouwen in en ben hem dankbaar met wat ik heb mogen ervaren en heb gekregen.

E.


Cliënt,

‘Ramon heeft mij vanaf de intake bij de hand genomen en op een heel prettige en gedreven manier weer naar mijn ‘oude ik’ gebracht. Het mooie aan het traject is dat hij dat doet op een haast vriendschappelijke maar toch professionele manier zonder de essentie te verliezen. Ik heb een hoop baat bij Ramon gehad’.

T.


Client,

Ramon is de belichaming van een luisterend oor en een invoelende persoon en hij staat altijd voor je klaar. Jouw groei staat voorop, aandacht voor jouw issues staat bovenaan! Ramon kan heel goed tussen de regels door luisteren. Dat is ontzettend fijn als je zelf niet precies weet waar je worstelingen vandaan komen. Hij heeft mij in korte tijd ontzettend veel inzichten gegeven waardoor ik sterker in mijn schoenen sta en met volle overtuiging en vertrouwen in de toekomst verder kan.

Y.


Cliënt

“Ik heb Ramon ervaren als een zeer toegankelijk, fijn en kundig persoon. Ik zou iedereen aanraden in ieder geval een intake te doen als je ergens in vastloopt of even ondersteuning nodig hebt. Ramon biedt helderheid en ondersteuning op een respectvolle manier.

Na de intake geeft hij duidelijk aan wat hij voor je kan betekenen en ervaar je zelf of het klikt. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijker kan! Gewoon doen!!

Oh ja, ook fijn dat je snel terecht kunt!”

L.


Cliënt

Ramon heeft mij op een hele prettige en toegankelijke manier van mijn vliegangst afgeholpen. Had ik vorig jaar nog grote angst en zelfs een hyperventilatie-aanval op de luchthaven.. heb ik nu in mijn eentje een vliegreis gemaakt voor het werk en zat gewoon ontspannen in het vliegtuig. Bijna niet te geloven voor mij maar ik heb het zelf ervaren. Door het toepassen van de EMDR techniek, de open gesprekken en de doortastenheid van Ramon ben ik in 3 sessies van een vlieg-angstige naar een rustige passagier gegaan.

E.


Cliënt 

Ik heb in Ramon een passievolle, betrouwbare, inspirerende, deskundige, oprechte en gevoelige therapeut gevonden die zijn vak verstaat.

Hij voelt me feilloos aan en weet me op een prettige manier te doorgronden en met me samen te werken om tot de kern te komen. Ik voel me veilig om mezelf te openen en kwetsbaar op te stellen wat in mijn ogen de enigste manier is om te kunnen groeien.

Ramon voelt feilloos aan wat je nodig hebt en past hier zijn therapie direct op aan. Ramon weet je in je proces effectief te ondersteunen zodat je alles goed begrijpt, inzicht krijgt, verbanden ziet en praktisch met jezelf aan de gang kunt gaan.

Ik heb succesvolle EMDR sessies mogen ervaren die me geholpen hebben om zaken naar boven te halen en te verwerken. Ik heb mezelf teruggevonden en voel me steeds meer in mijn kracht komen te staan.

Ik ben blij dat ik je heb gevonden en het zijn de ritjes vanuit Uden dubbel en dwars waard.

C.


Cliënt (leeftijd van 10 jaar)

Heel erg bedankt dat jij mij hebt geholpen.

Want door jou kan en durf ik nu weer alleen naar toilet . En ik durf bijna altijd zelf de deur op slot te doen. En door jou durfde ik het uit te maken met mijn vriendje. Nu ben ik opgelucht. Ik ben blij dat ik bij jou ben gekomen want je kon mij heel goed helpen.

En we hebben veel gelachen samen en je kan heel goed acteren.

We nemen natuurlijk geen afscheid van elkaar want als ik weer iets moeilijk vind kan ik bij jou terug komen, dat geeft mij een fijn gevoel.

Dankjewel

M.


Cliënt

Hierbij wil ik je zeer bedanken voor de EMDR therapie. Ik snap er nog steeds niets van hoe het werkt, maar dat is ook niet mijn vakgebied. Maar ik heb na jaren weer een fijne oud en nieuw gehad en kunnen genieten van het vuurwerk. 

Nu is het alleen nog maar een schrik reactie bij harde knallen en geef ik daar niets meer om. 

Ik ben blij dat ik eindelijk hulp heb gevraagd voor deze angst, ook al was die maar 1 week per jaar. Maar ik weet dat elke hulpvraag voor mij een hele stap is, maar ik doe het steeds iets vaker. 

K.


Cliënt

Enkele maanden geleden contact gezocht met Ramon. Ik vond het erg spannend, omdat ik nog niet eerder hulp heb gehad van een mentaal trainer/hypnotherapeut, en ook nog op eigen initiatief hulp ben gaan zoeken. Telefonisch een afspraak gemaakt. 1e contact was erg prettig, kennis gemaakt, en problemen geformuleerd. Ik voelde me erg op mijn gemak gesteld.

Doelen en plannen werden besproken. Als ik terug kijk op de afgelopen sessies, merk ik vooral voor mezelf meer rust. Ik kan beter mijn grenzen aangeven naar de omgeving, en merk dat dit ook zijn vruchten terug afwerpt. Problemen waar ik tegenaan liep, tijdens de sessies besproken, en handvaten om verder te gaan.

Ramon gaat op een rustige manier te werk, hij weet er doorheen te prikken. Dit werkte voor mij erg prettig, waardoor we soms ook flink gelachen hebben.

Ik ben nog bezig om bepaalde inzichten beter in de praktijk toe te passen, maar ben dankbaar en blij dat ik gecoacht ben door Ramon!!! Top gedaan!!!

D.


Cliënt

Mijn hulpvraag was het verwerken van een trauma (vuurwerk angst, harde knallen). Via emdr leerde ik er beter mee om te gaan en heb het beter verwerkt. Ook heb ik bruikbare tips en oefeningen gekregen om me lichaam en geest te ontspannen. Ik voel en kan nu ook meer mezelf zijn. Nu vast houden en vol houden.

K.


Cliënt

Met zijn gedreven werkwijze weet hij je in het hart te raken;
een aanstekelijk en vrolijk persoon waar je diepgaande gesprekken mee kunt voeren!
Hij schudt de kussen op en weet je op een onconventionele positieve manier weer in balans te brengen.
Kortom: een TOP mental coach!!

I.